Podcast Banner

Podcasting, AI, en Authenticiteit in B2B Marketing

Hoe promoot je een podcast

Podcasting, AI, en Authenticiteit in B2B Marketing

Op 21 december 2023 voerden we een boeiend gesprek in onze podcast met Djoea van Zanten van marketing bedrijf obvallend. Deze blog geeft een overzicht en biedt je de mogelijkheid om in plaats van naar de podcast te luisteren, de samenvatting van de podcast-uitzending te lezen. In de uitzending bespreken we uiteraard de wereld van podcasting, het gebruik van AI-tools, en authenticiteit in B2B-marketing.

We behandelen manieren om content te creëren voor marketing en hoe kunstmatige intelligentie hierbij kan helpen, evenals de rol van podcasts bij het opbouwen van vertrouwen.

Authenticiteit in Videocontent

Een centraal thema in de podcast is het belang van authenticiteit in videocontent. Djoea benadrukt dat video, met name podcasting, de meest authentieke vorm van online communicatie is. Het persoonlijke karakter van video zorgt ervoor dat je een echt beeld van jezelf of je bedrijf kunt tonen, wat zorgt voor meer betrokkenheid van klanten en essentieel is voor het opbouwen van vertrouwen in je bedrijf.

De Opkomst van AI in Podcasting

AI tools als hulpmiddel voor het maken van content voor social media.

In 2023 zijn er veel AI-tools beschikbaar gekomen voor het grote publiek, waarvan sommige ook voor podcasting kunnen worden ingezet. Dennis en Djoea delen hun ervaringen hiermee. AI-tools kunnen worden gebruikt om podcastuitzendingen om te zetten naar tekst. Vervolgens kan de transcriptie worden samengevat door bijvoorbeeld ChatGPT, wat handig is voor het schrijven van blogs. Hoewel je een blog volledig door ChatGPT kunt laten schrijven, mis je dan het persoonlijke tintje. Djoea benadrukt echter het belang van menselijke controle, omdat AI soms fouten kan maken of juist te perfect kan zijn. Ondanks dat biedt AI het voordeel om processen te versnellen. Bedenk hoeveel tijd het zou hebben gekost als eerst de uitzending handmatig moest worden uitgeschreven om vervolgens op basis daarvan een blog te schrijven.

Het Belang van Video in B2B Marketing

Wanneer je content deelt op sociale media, is het gebruik van video essentieel. Podcasts zijn geweldig om naar te luisteren, maar soms wil je ook het gezicht zien wanneer je content deelt op sociale media. Het tonen van je gezicht creëert een persoonlijke connectie die niet geëvenaard kan worden door andere online contentvarianten.

De Kern: Vertrouwen Opbouwen in B2B Marketing

Het gesprek draait om het belang van vertrouwen, dat de kern vormt van B2B-marketing. Persoonlijkheid in videocontent is cruciaal om het vertrouwen van klanten op te bouwen. Hoewel AI-tools waardevol zijn om het creatieproces van content efficiënter te maken, moet benadrukt worden dat de menselijke touch in content absoluut het belangrijkst is.

Podcasts blijken een effectief middel te zijn in B2B-marketing. Het gaat niet alleen om het aantal luisteraars, maar om het leveren van waardevolle, authentieke content aan je doelgroep.